Gőzerővel folynak a szegedi G25 Hexagon Irodaház szerkezetépítési munkái

Szeged belvárosában a Kész Építő Zrt. megbízásából 2023. decemberében kezdtük meg a projekt szerkezetépítési munkáit. A projekt kivitelezése két épületből álló irodaegyüttest takar, mely egy új épület építésével, valamint a meglévő épület átalakításával fog megvalósulni. A projekt szerkezetépítési kivitelezését Ilkei Péter létesítmény főmérnök koordinálja.

Az új épületrész magában foglal 2 szint pincei parkolót, valamint földszint + 3 emeletet. Az épület egyik különlegessége a ferde síkú, cikk-cakkban váltakozó vonalvezetésű és dőlésszögű zárófödém. A projekt kivitelezése során nagy számban alkalmazunk előregyártott vasbeton elemeket, mint például gerendákat és lépcsőkarokat. Ezen elemek alkalmazása nagymértékben elősegíti az egyébként nagyon feszes ütemtervet, mivel így kevesebb élőmunkával, gyorsabban tudjuk az épület tartószerkezeteit megépíteni. Az új épület szerkezetépítési munkáinak befejezése 2024. júniusában várható.

A meglévő épület belső átalakítási munkálatai során új alaplemezt, illetve pillérek és gerendákból épített keretek sokaságát kell megépíteni, valamint egy plusz szint ráépítése és egy tetőszint következik, mely ferde síkú nagy dőlésszögű koporsó födémmel zárul. A meglévő épületben a munkálatok ütemterv szerint 2024. március végén kezdhetőek, és előreláthatólag 2024. októberében kerülnek befejezésre.


ÉPI - Tudás, Tapasztalat, Minőség