Kezdődik a szerkezetépítési munka Somlóvásárhelyen

A Kreinbacher Birtok bő tíz évvel ezelőtti fejlesztése során, a Metal Hungaria Kft.-vel, mint Megrendelővel való együttműködés keretében az Épszerk-Pannónia Invest Kft. vasbeton szerkezetépítőként már dolgozott Somlóvásárhelyen, hozzájárulva ezzel a Kreinbacher Pezsgőpincészet és Szent Ilona Borászat üzemépületeinek kialakításához.

A Birtok további technológiai fejlesztése révén egy új pezsgőérlelő üzem épületének alapkőletételére 2023 nyarán került sor.
A projekt mélyépítési és szerkezetépítési feladatainak elvégzésével cégünket bízták meg.
Az új épület jellemzői:
- kb. 7.000 nm hasznos terület
- három szint (6 m belmagassággal), ebből két szint a föld alá besüllyesztve;
- az épület egyben raktár funkciót is ellát, ebből adódóan extrém mértékű födémterhelésre lett méretezve

Jelenleg a mélyépítési munkafázis tart, mely lassan a végéhez közeledik. A résfalak elkészültek, valamint az alaplemez alatti cölöpök jelentős része is. A mélyépítési feladatokat alvállalkozóként a Bohn Mélyépítő Kft. végzi.
A monolit és előregyártott vasbeton szerkezetépítési feladatokat cégünk márciusban kezdi meg, melyet két toronydaru szolgál majd ki.

Cégünk a kivitelezési munka során törekszik arra, hogy a megszokott, magas szakmai színvonalon végezze el az új épületrész megépítését, különös figyelemmel a szerződéses határidő betartására.


ÉPI - Tudás, Tapasztalat, Minőség