Magyar Zene Háza - Építőipari Nívódíj, ünnepélyes díjátadó

A budapesti Városligetben található, a Liget Projekt részeként megépült Magyar Zene Háza, számos hazai és nemzetközi építészeti, valamint kulturális díjat elnyert épület, 2022-ben megkapta a legrangosabb magyar építőipari elismerést, az Építőipari Nívódíjat. Az ünnepélyes díjátadót 2023. november 14-án tartották meg, melyen – díjazottként – cégünk is részt vett.

A létesítmény monolit vasbeton szerkezetépítési munkáit az Épszerk-Pannónia Invest Kft. végezte, Hidvégi Róbert szerkezetépítési divízió igazgató koordinálása mellett. A kivitelezés során számos különleges megoldást kellett alkalmaznunk, mint például:

  • az épület központi, egyedi önhordó kialakítású csigalépcsője
  • 10-12 méter magasan lévő, 40 cm vastag, ívelt födémek
  • a tető acélkupolájának speciális rögzítési módja, amely a falak és födémek vasbeton szerkezetébe való bekötéssel valósult meg
  • az úgynevezett Sörkert kialakítása, mely a tartószerkezettől hő- és vízszigeteléssel elválasztott, íves látszóbeton szerkezettel készült el.

A most átvett Építőipari Nívódíj is bizonyítja az ÉPI szerkezetépítési tevékenységének szakmai minőségét, és Kollégáink elhivatottságát egy ilyen, nem szokványos geometriájú és szerkezetű létesítmény kifogástalan megvalósítására.

A témában a Magyar Építők weboldalán megjelent cikket ezen a linken olvashatja.
 

ÉPI - Tudás, Tapasztalat, Minőség
 

Fényképek forrása: Magyar Építők - Erdei Mihály, valamint Épszerk-Pannónia Invest Kft.