Átszúródási csap

Vissza

A monolit vasbeton szerkezetépítési munkák egyik jellemző csomóponti kialakítása az átszúródási zónák megerősítése átszúródási vasalattal. Az átszúródási csapok méretezett szárátmérővel és elhelyezési geometriával kell, hogy készüljenek és kerüljenek elhelyezésre a vasbeton szerkezetekben.

A KFI pályázat keretén belül üzembe állított robotizált gyártósor, az előre beállított paraméterekkel, az előre beadagolt alapanyagokból teljesen automatikusan állítja elő a beprogramozott darabszámot, a méretek és a minőség állandó szinten tartása mellett. A gyártási paraméterek a felhasználási területek teljes spektrumát lefedik, így a csapok Ø10 - Ø25 mm betonacél átmérő között, szárhossz tekintetében pedig 120 - 1500 mm közötti tartományban lineárisan állítva, bármilyen mérettel legyárthatók a statikus terveken meghatározott paramétereknek megfelelően.

Az alaplemeztől a födémig bezárólag bármilyen szerkezet számára előállíthatók az átszúródási csapok. A felhasználási igénytől függően csak az egyik, vagy akár mindkét végére is kerülhet korong.